ماش از حبوبات با ارزش بوده و سرشار از فسفر (۳۲۶ میلیگرم در هر گرم دانه) است. دانه آن به صورت کامل، لپه و یا آرد شده مورد استفاده قرار میگیرد. دانه ماش حدود ۲۵-۲۴ درصد پروتئین و مقادیر متنابهی کربوهیدرات (۷/۵۶ درصد)، مواد معدنی (۱/۴ درصد) و ویتامین (کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و غیره) دارد. پروتئین ماش تمام اسید آمینههای ضروری را دارد. در مقایسه با انواع لوبیاها، ماش بسیار قابل هضم، خوش طعم و خوشمزهتر است. دانههای رسیده آن به صورت پخته در تهیه سوپ و خورشت، دانههای سبز آن در تهیه کنسرو و جوانههای سبز شده ماش سرشار از ویتامین ث و مقدار زیادی تیامین و ریبوفلاوین هستند که در تهیه انواع غذا و سالاد در کشورهای آمریکا و چین هواداران بسیار دارد. افزودن ۳۰ درصد آرد ماش به رشته فرنگی، بدون ایجاد تغییرات ساختار در ماکارونی، در بهبود فقر غذایی مردم هندوستان موثر گزارش شده است.
- ۹۹/۰۹/۰۵